Pesanan buat semua calon PMR SMKA SHAMS 2011

Friday, December 23, 2011


Alhamdulillah...hari ini SMKA Sheikh Hj. Mohd Said (SHAMS) mencipta sejarah baru kecemerlangan dalam peperiksaan PMR dimana 75 orang calon mendapat semua A (9A)  daripada 151 orang calon dengan gred purata sekolah (GPS) 1.16 berbanding 1.20 pada tahun 2010.Sesungguhnya kejayaan ini amat membanggakan kepada semua warga SMKA SHAMS.

Di peringkat murobbi BADAR mengucapkan jutaan tahniah dan syabas kepada semua calon PMR 2011. Kecemerlangan dan kejayaan yang kalian terima merupakan anugerah daripada Allah SWT setelah kalian berusaha,berdoa dan bertawakkal kepada-NYA.Kepada mereka yang kurang mencapai tahap yang disasarkan,anggaplah ini sebagai suatu cabaran untuk mencapai kejayaan pada masa akan datang. InsyaAllah,nikmat Allah itu sentiasa terbuka luas kepada hamba- hambanya yang sentiasa berusaha dan berdoa kepada-Nya.

Selepas ini sudah pasti semua calon akan berkira - kira untuk membuat pemilihan samada untuk kekal di bumi tarbiyah SHAMS atau berpindah dan membuat pilihan samada ingin mengambil aliran sains atau sastera. Pesanan diperingkat murobbi buatlah pertimbangan yang sewajarnya supaya pilihan yang akan dibuat benar - benar tepat. Disamping bertanya kepada mereka yang berpengalaman,jangan lupa kita ada yang lebih berkuasa untuk menentukan pilihan tersebut iaitu ALLAH. Buatlah solat istikharah untuk memohon kepada illahi agar keputusan yang dilakukan mencapai keredhaaannya.Kerana sebagai seorang hamba yang lemah,Allah jualah tempat untuk kita bergantung.Mudah-mudahan pesanan ringkas ini dapat membantu kalian membuat keputusan terbaik dalam masa yang sama kita berusaha untuk mencapai keredhaaan-NYA 

0 comments:

Post a Comment